Årsresumé 2014

Beskriv året med tre ord.

Hektiskt, lärorikt och roligt
 
Har du blivit bättre på något?

Jag lärde mig göra chins, sen blev det att jag inte tränade på det så nu kan jag inte utan hjälp igen.. Jag har blivit bättre på att prioritera min tid och börjat lära mig att säga nej, sen har jag utvecklat en massa annat också, ett lärorikt år som sagt.
 
En värdefull läxa du lärt dig i år?

Att det är livsviktigt att lyssna på kroppen och inte låta andra påverka mig i negativ riktning. 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
 
Om jag skulle ha fått välja om ämne till C-uppsatsen, så mycket med hela det arbetet och allt runt omkring som jag är besviken på, tyvärr. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
 
Spenderade sista dagen med klassen, knytis frukostbuffé, lekar, middag och sen utgång, tipp topp. 
 
 
 
Vad var din största framgång 2014?

Att jag utvecklats som person och att jag jobbar med mitt drömyrke. Min största rädsla var att efter tre år på universitet få sitta på ett tråkigt kontorsjobb eller tömma sopor igen och jag lyckades ta mig till ett jobb som passar mig och som får mig att må bra. 
 
 
Största misstaget?

Gjorde ett dåligt val av ämne till C-uppsatsen.. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre av?

Haft mindre ångest, livet löser sig om man bara vill och jag vet ju det, men ibland så behövs det kanske ångest för att man också verkligen ska ta tag i sitt liv? Hade i alla fall inte behövt ha så mycket som jag hade under våren, det löste sig ju hur bra som helst till hösten :)
 
 
 
Vad önskar du att du gjort mera av?

Tränat med struktur, har tappat massor nu som jag måste bygga upp och jag hade även önskat att jag umgåtts lite mer med mina vänner, vänskap ska man inte försumma, men vissa delar så som sista terminen tog energi och då får andra delar i livet lida tyvärr...  
 
 
Vart tog det mesta av dina pengar vägen?
 
Mat, hyra och nya möbler till nya lägenheten, inte så mycket mer än till det livsnödvändiga ;)
 
 
Vilket datum 2014 kommer du att minnas, och varför?
 
Vet inte, känns inte som något speciellt datum verkligen påverkat mig i år, mer händelser som skett över tid som Glenns otroliga resa, sista terminen på universitetet, tre veckors semester i sommras, släktträffen och min och mammas höstresa. 
 
 
Vad skulle du vilja ha 2015 som du saknade 2014?
 
Stabilare ekonomi, äntligen är studentlivet över så nu hoppas jag på ett bra ekonomiskt 2015. Annars är jag rätt nöjd med mitt liv just nu måste jag säga.
 
Vilka länder besökte du?

Blir en del i och med bilsemestern till Kroatien, men Kroatien, Bosnien, Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien. Och även Grekland (Kreta) sen på hösten. 
 
Vad gjorde du 2014 som du aldrig gjort förr?

Massor, jag har gjort en hel del via mitt företag som jag aldrig gjort tidigare, jag har jobbat med sådant jag inte gjort tidigare, jag har föreläst för stora grupper, jag har besökt Bosön (en dröm som gått i uppfyllelse efter att ha hört om den anläggningen i flera år). Säkert massa mer, det har varit mycket nytt i år. Jag var även själv på semster med min mamma vilket aldrig tidigare skett (ovant med tre syskon att få en hel semester vecka tillsammans) vilket var väldigt uppskattat. 
 
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?

Inför nästa år så är min plan att utvecklas ännu mer som tränare, både genom att fullfölja fystränarutbildningen på Bosön, genom min roll som tränare i Sturehov och genom att fortbilda mig inom Actic. Jag hoppas få möjligheten att utvecklas ännu mer som föreläsare, få möjligheten att inspirera och motivera ännu fler till en hälsosam livsstil. Utveckla mitt företag som kanske inte fått så mycket utrymme i år som jag hade hoppats, men många idéer i huvudet och där hoppas jag kunna förverkliga några. Det är mycket kring karriären, men blir så nu när jag äntligen fått komma igång på riktigt med min dröm. Jag ser fram emot ett träningsläger i Turkiet och en hel del annat roligt, en stor skillnad från när man studerar är ju att allt kan hända, eller i alla fall mycket mer än vad som sker när en är bunden till studier och det känns härligt, spännande och befriande! 
 
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: 2014, drömmar, examen, festligheter, jobb, livet, mitt 2014, nytt år, personlig tränare, resa, utmaning, årsresumé

Vett & Etikett på gymmet

Nu inför alla nyårslöften kanske det är en del av er som tänker börja träna på gym, så jag som tränat i ganska många år på gym samt jobbar på gym tänkte skriva ihop en liten vett & etikett skola med enkla ibland självklara tips. Tyvärr verkar det som vi människor ofta i offentliga miljöer beter oss på ett sätt som vi aldrig skulle bete oss på hemma. 
 
1. Plocka undan efter dig, har du använt en skivstång och vikter så plocka bort vikterna efter dig. Har du flyttat på utrustning flytta tillbaka utrustningen efter dig. Personen som ska använda utrustningen efter dig kanske inte orkar de vikter som du orkar. Dessutom skapar det en bättre stämmning, mer plats och utrymme om utrustning inte sprids ut och det är något som kommer vara brist på nu i Januari/Februari oavsett vilket gym det är, plats och utrymme alltså. 
Så här ska du inte lämna en skivstång.... 
 
2. Torka av utrustningen efter dig. Om det är stora svettfläckar på bänken, mattan eller maskinen efter dig så torka bort det, både för din och andras skull, du skulle inte vilja lägga dig på en matta med svettfläckar och troligtvis bli irriterad på den som inte torkade bort, dessutom tänk på hur mycket ingrott svett det blir om ingen torkar bort efter sig.. 
 
3. Visa respekt till dina "gymvänner" genom att inte uppehåll utrustning onödigt länge. Om du ser att någon väntar på den utrustning du använder så kanske det inte är läge att ta några selfies, uppdatera facebook eller snacka en vända till med kompisen. Det är okej att vila mellan seten men på rätt sätt och om du ser att det är högt tryck på gymmet så erbjud att ni delar på utrustningen när du vilar, var schysst mot andra du kommer få det tillbaka och uppskatta när någon annan delar med sig med dig. 
 
4. Använd inte ytterskor innanför sko-linjen! Visa respekt speciellt nu under den blöta årstiden, du vill inte kliva ur duschen rakt i snöblask inne i omklädningsrummet. Det är ofräscht med smågrus i hela gymmet, smågrus kan även förstöra utrustningen (som är väldigt dyr) både du och ditt gym vill säkerligen hellre spendera dessa pengar på att utveckla gymmet istället för att reparera dyra maskiner. 
 
5. Var rädd om utsrustningen, kasta inte vikter omkring dig. Både för ljudnivån och även din och andras säkerhet. Om du inte kan hantera vikterna utan höga dunsar är det troligtsvis för höga vikter från början, ha kontroll och visa respekt. 
 
Mycket handlar om att bara visa respekt gentemot dina medmänniskor, sunt förnuft även fast du inte är hemma ;) Har ni någon punkt som ni tycker att jag missat? Dela gärna med er! 
 
0 kommentarer
publicerat i Svar på frågor/Tips
Taggar: gym, gymma, gymmisstag, gymregler, gymrules, ordning och reda, respekt, träning, träningsblogg, vett & etikett

Julfirandet 2014

God fortsättning! Hoppas att ni har haft en fin jul, jag spenderade min traditionsenligt hemma hos mina föräldrar tillsammans med familjen. Det var dock några år sen sensast eftersom de tre senaste jularna har spenderats på annat vis så det kändes lite skönt att få ordningen återställd ;) Bjuder på några bilder från julafton.
 3/4 av syskonen Lauri framför vår lilla julgran
Juldukningen innan julmaten var uppdukad
Sanna tände adventsljusen lagom till julmaten. 
Sen spårade det när jag och Sanna skulle ta en selfie framför granen.. 
Nu är jag tillbaka i Örebro igen, jag jobbade idag och sen blev det lite träning också. Jag har skrivit ett nytt träningsprogram som jag börjat följa på ett ungefär i alla fall, blev lite knas med resa till Katrineholm, (lyckades dock få till ett bra pass på actic i K-holm, men träningsprogrammet är uppbyggt efter utrustning som finns på Kompassen och Ökk och k-holms actic lever inte riktigt upp till det utbudet), men har i alla fall lyckats beta av fyra av veckans fem planerade träningar. Jobbar nu fram till nyår vissa dagar mer andra mindre, så där lite lagom, blev nästan rastlös av att vara ledig i tre dagar, otroligt ovant. Fick några intressanta julklappar som jag ska visa sen, så håll utkik kan verkligen rekommendera en av dessa! 
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: familj, god jul, julafton, juletider, julgran, julklapp, julmys, julstämning, livsstil, traditionell julmat, traditioner, vänner
Visa fler inlägg