Helgen

Haft en bra helg, ett ganska lugnt och skönt tempo. I fredags efter jobbet gick jag och Marko ut och åt och hade en liten dejt. Vi brukar försöka boka in och även göra spontandejter i vardagen vilket jag tror är viktigt för att det inte ska bli för mycket vardag i förhållandet utan faktiskt ge tid för uppskattning och tid för varandra. I lördags var det fotbollsmatch, blev några minuters spel, men min fot är inte riktigt på topp ännu, det känns framförallt kvällen/dagen efter belastning men har ju bara gått en vecka idag och varje dag blir det lite bättre :) 
 
Efter matchen hade vi lagfest, söndagen vaknade jag ganska tidigt och vi åkte hem till mina föräldrar, dit även mina syskon som bor i K-holm kom och firade mamma där vi blev bjudna på hamburgare med hembakt hamburgerbröd och sen hembakad tårta. Efter några timmar hemma hos mina föräldrar svängde vi in hos Markos föräldrar där vi fikade lite till innan vi åkte hemåt.
 
En kommentar
publicerat i Livsstil
Taggar: fin helg, god mat, hamburgare, hembakat bröd, mors dag, tårta

Onlinebokning på Personlig träning

Vet ni vad? Nu kan ni boka in er på Konsultationer och PT-timmar via bokningssystemet på Studio Green. Hur smidigt är inte det? Supersmidigt tycker jag själv då jag kan ha alla bokningar på samma ställe och även lättare för befintliga kunder att se vilka tider som finns möjliga för träning. Har även en riktigt bra erbjudande på ingång, så håll koll på min FB-sida och här på bloggen närmsta veckan för att inte missa detta. 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: boka online personlig träning, onlinebokning, onlinebokning personlig träning, personlig tränare örebro, reach your goal

Sevärdheter och måsten om du semestrar i Örebro

Semestertips och måsten vid besök i våra städer/orter är temat i BoH denna vecka. Igår tipsade Malin om utflyktsmål i Ljungsbro. Jag tänkte mig försöka få ihop en lista över sevärdheter i Örebro, jag har ju ändå bott i Örebro i fyra och ett halvt år så lite koll har jag ju på staden. Här kommer mina favoriter och tips. 
 
Naturupplevelser: Bland det bästa med min studentlägenhet var placeringen intill naturreservatet Markaskogen och Markaspåret. Fin miljö, bra löparspår med många långa backar och flertalet olika sträckor som ger möjlighet till variation. Markaspåret är mitt favorit löptips och då att man även tar en avstickare till cykel/promenadvägen som går genom själva naturreservatet och ger en möjlighet att titta på kossorna och fåglarna, ofta vackra svanar i den lilla sjön som syns på bilden här under, samt långhåriga söta kor i hagarna. Markaspåret erbjuder även MTB leder i utmanande terräng för er som är mer för cykling. Markaspåret är kärlek!
 
Mycket tid spenderades i Markaspåret när det låg utanför dörren.
 
Karlslundsspåret är ett annat spår att besöka, fina löparspår och vackra miljöer. Intill Karslundsspåret finns även ett utegym om man vill bygga på musklerna lite.
 
Nära Karlslundsspåret finns även Hästhagen och en del fina slingor nära Karlslunds Herrgård. Då Svartån rinner här får det plus i kanten då jag älskar vatten. Det finns även möjlighet att hyra kanot vid minigolfen nere vid Hästhagen och möjlighet att uppleva naturen genom att ta sig fram på Svartån. Kanot utflykter slår jag slag för, det gillar jag och att ta med sig picknick.Massor av fotbollsplaner finns det också vid Karlslund och här spelas många matcher i Örebro Cupen i fotboll under en helg i Juni, något som jag deltog i som tonåring och är min första koppling till Örebro om ni vill ha lite kuriosa. 
Kanotpaddling är bra utflyktstips eller besöka ett naturreservat där söta kor betar. 
 
Osets naturreservat är ett annat naturskönt område. Väldigt öppet då det är våtmarker runt om, men det ger också ett rikt fågelliv så på våren häckar många fåglar i området, naturmänniska som jag är så gillar jag sådant. Även här släpps dessa långhåriga kor ut i hagarna precis som vi naturreservatet Markaskogen och är så otroligt fina att se på. Oset kan man besöka både med cykel eller till fots, det finns utställda picknickbord med grillmöjligheter och ute vid hjälmaren finns även Naturens hus som är en restaurang, så antingen tar man med sig egen picknick eller tar ett besök på restaurangen.
 
Kilsbergen/Ånnaboda, vill ni vandra lite mer så kan jag tipsa om att ta sig en bit utanför Örebro till Kilsbergen, där finns vackra vandringsleder som bjuder på vackra vyer. Även här ska det finnas MTB leder har jag hört, jag är dock mer för vandring.
 
Att äta: Jag är inte den som har superkoll på utemat och serveringar i Örebro, jag vet var ni hittar bästa burgaren, den finns på Texas Star som just nu håller till i en foodtruck på väster, det ser inte mycket ut för ögat, men låt inte enkelheten lura er, det här är en helt annan klass av snabbmat. Äkta högrevsburgare med bröd från lokalt bageri som ger en riktigt bra smakupplevelse. 
 
Fratelli inne i stan på Kungsgatan bjuder på god mat och mysig stämning och fräscha smaker. Här har jag ätit ett antal gånger och deras nutella pizza till dessert är populär.
Fratelli bjuder på Italiensk mat med färska råvaror, inga flottpizzor utan pizzor med mycket smak.
 
Annars gillar jag Pinchos där det serveras tapas, men på sommaren skulle jag rekommendera att slå sig ner på en uteservering vid Stortorget där stämningen och rörelsen är hög på sommaren. Mina favoriter vid Stortorget är Stora- och Lilla Örebro (samma ägare och ligger brevid varandra), där finns mat av bra kvalité och bästa drinkarna i stan! 
En lunch intagen på uteserveringen på Lilla Örebro, gott!
 
Att se och upptäcka: Vad finns att se och upptäcka i Örebro, vad får man inte missa? Slottet mitt i Örebro är väl det som kännetecknar Örebro och även är väldigt vackert. Omringat av Svartån bjuder det på historia och att bara sitta på soldäck vid Järntorget och njuta av en glass, titta på folk och slottet kan få tiden att springa förbi flera timmar.
Soldäck vid Järntorget som vid sol alltid bjuder på liv och rörelse
Stadsparken är även väldigt vacker när den blommar och fin att gå runt och titta i upptäckte jag när jag skulle guida besökare för två år sen. Stora Holmen ligger i Stadsparken och dit kan man ta sig med en liten roddfärja om man inte vill gå över bron, ön har stort fokus på barn med bland annat ett lilleputtåg som får en att önska att man var ett litet barn igen, men det ska även finnas ett utegym som jag inte ännu har testat. Är man i Stadsparken bör man även ta en avstickare till Wadköping där det finns caféer och mysiga gamla byggnader.
Stadsparken, Stora holmen till vänster och Wadköping rakt fram. 
 
Sen finns äventyrsbadet Lost City/Gustavsvik, jag har inte varit där sen renoveringen, men jag tyckte om det innan så tror nog att jag skulle gilla det nu också även fast jag blivit vuxen ;) Gustavsvik är nog min andra koppling till Örebro efter Örebro Cupen, här finns även utomhusbad på sommaren så man måste inte vara inne i äventyrsbadet om solen gassar och tyvärr finns inga badmöjligheter i sjöar om man inte har tillgång till bil i Örebro så Gustavsvik är badmöjligheten som erbjuds. 
 
Naturen är vad jag älskar med Örebro, att det finns många motions och naturleder i närheten till stan och det är något jag verkligen rekommenderar, picknick och utflykter i naturreservaten är något som bör genomföras vid ett besök. Promenader längs Svartån som rinner genom stora delar av staden, väldigt vackert runt om oavsett om man går längs ån inne i centrum eller mot utkanterna så som Karlslund.
 
Örebro har även ett blomstrande centrum med mycket liv och rörelse, blev utsett till Året stadskärna 2015 vilket jag tycker är väl förtjänt även om Örebroarna själva mest gnäller över att det är så dött, men dessa vet ju inte hur dött det är i andra stadskärnor ;) 
 
Det är mina tips på vad ni inte får missa i Örebro, blev en hel del ändå. Ha koll på vår facebooksida för fler semestertips från olika orter runt om i Sverige! 
4 kommentarer
publicerat i Svar på frågor/Tips
Taggar: Lilla örebro, Stora Örebro, Wadköping, fratelli örebro, karlslund, markaskogen, markaspåret, naturreservat, semester i örebro, sevärdheter örebro, Örebro, örebro slott
Visa fler inlägg