Långväga besök

En solig härlig torsdag som denna har jag haft finbesök av Johanna och Nils som är på besök i Sverige. Idag åkte de tåg mellan Göteborg och Stockholm så då passade de på att kliva av här i Örebro i några timmar innan de åkte vidare. Vi var och åt grekisk mat och pratade om allt, vi hade först tänkt gå och leka i en park med Nils efter maten, men han var så trött så vi åkte hem till mig och lät Nils sova medans vi drack te och pratade lite till :) Så kul att träffa dem då det är två (!) år sen sist. Nils är så lik Elias, så lik i rösten och i uttrycken en liten mini Elias nästan, men ändå inte, andra drag och miner var samma som Nils alltid haft. Att Nils nästan är lika gammal som Elias var när jag bodde hos dem gör kanske sitt också. Han är ju verkligen inte någon liten bebis längre, hela tre år är han nu! Tiden går så fort. 
En glad och sedan trött liten kille. 
     
Så här liten var Nils när jag bodde hos dem.    
Så här liten var Elias, ett halvår äldre än vad Nils är nu! 
 

Kostregistrering och mängder mat

Jag har suttit och försökt inspirera mig själv genom att bläddra i bloggen och se vad jag gjorde som var så bra i höstas. Då var jag duktig på att ha självdisciplin till studierna och jag var väldigt mycket kreativare med maten. Igår och idag har jag åtminstone slagit till på lite avancerad mat, egen komponerad tacopaj med en pajbotten av det nyttigare slaget (hade inget vetemjöl hemma upptäckte jag så imporoviserade med mandelmjöl och grahamsmjöl) och det blev över köttfärs så idag har jag tillagat tacogratäng med pasta, hur det smakar får vi se det luktar gott (tog precis ut den ur ugnen) :)
 
Vi har en uppgift i skolan med kostregistrering och det är kolosala mängder mat som ska intas om man tränar som mig, jag kan ärligt säga att jag inte äter 3600kcal om dagen som jag skulle behöva göra om jag skulle följa det där. Det är sjuka mängder mat och jag kan inte tro att jag ens åt den mängden mat innan jag ändrade på kosten och då hade jag ändå en stadig viktuppgång varje år så jag vet inte hur det där är uträknat eller så är det något annat som inte stämmer.. Jag känner i alla fall att den kost och det kcal intag som jag har nu fungerar för mig och att jag kan förbättra min styrka och orkar träna och förbättras så jag tror på mitt upplägg :) Känns som det här med kost är en riktig djungel känns inte som jag blivit mycket smartare av nutritionskursen heller bara ännu mer frågvis ;) 
 
(Om ni funderat på varför min stavning är sämre än vanligt så beror det på att min dator "hoppar" lite mellan raderna och ibland hoppar den upp några rader och skriver och ibland raderas hela stycken, den började bete sig på detta vis efter att den for i backen i vintras, behöver nog spara ihop till en ny)
 
 

Startat veckan

Gäsp gäsp, jag tror att jag är vårtrött, jag tror att jag har lättare för att bli trött och orkeslös på våren än på hösten, känns väldigt felvänt, men jag har börjat fundera på detta flera vårar i rad. Jag vill helst sova bort hela dagarna och jag orkar inte ta mig för att göra nödvändiga grejer.Jag orkar träna för det är kul, men inget annat har jag lust att göra, tur att jag har lite disciplin i alla fall annars skulle jag nog sova hela dagarna.. 
 
Idag fick jag gymma själv, Louise har åkt på magsjuka, verkar gå i laget så är lite rädd för att träna ikväll, vill inte bli sjuk.. Kändes som att mina armar blivit svaga, länge sedan jag körde armpass senast. Skakiga armar efteråt och trött, det jobbigaste som finns är att cykla hem från gymmet! Skönt att ha startat veckan med träning och den här veckan kommer att innehålla lite allt möjligt (en hel del träning, seriepremiär på söndag) och jag tror att det kommer att bli en bra vecka. Jag ser fram emot torsdag då jag kommer att få besök långväga härifrån! :) 
 
Orkade inte cykla hem direkt så tog lite spännisbilder/egobilder i omklädningsrummet, darrig på handen, men älskar att titta på musklerna när det är pump, mina armar ser så biffiga ut då ;) Det krävs mer ansträngning att spänna vänster armen än höger, det måste ha att göra med att man är mer van som högerhänt att koppla in musklerna i den armen, men det är jobbigt att få till bra spännisbilder ;) 
 
Visa fler inlägg