Back in business

Två träningspass har jag klarat av denna vecka, känns riktigt skönt att vara på banan igen och har planerat för att träna imorgon också. Det känns att jag inte varit på gymmet på ett tag, hantlar som jag inte haft problem med är nu blytunga, men mycket är bara neuromuskulärt. Det gäller att lära hjärnan att koppla in rätt muskler direkt igen, för nu känns andra och ibland även tredje setet bäst. Det är ju inte så att jag tappat massor i styrka av två veckor i lä, mer koppling hjärna och muskler som måste väckas till liv. Det kan vara lite motigt att komma tillbaka i rutiner kring träningen när man varit borta ett tag, men då är mitt tips att peppa upp sig genom att fundera hur det kommer att kännas efteråt och varför man tränar egentligen. Jag tränar för att min kropp mår bra av det och för att jag ska orka med att leva ett aktivt liv och klara av att bära min matkassar, orka trapporna och inte vara beroende av andra transportmedel än min egen kropp när jag tar mig runt i stan och en massa andra saker som tillhör en aktiv livsstil. 
 
Sen kanske det känns lite motigt om man tappat lite i styrka eller att det känns tyngre att springa, då kan en bra tanke vara, "Hur tungt kommer det vara om jag låter bli att träna ännu någon vecka jämfört med om jag tar tag i min träning nu?" Troligtvis ännu jobbigare, så lika bra att kämpa på och ta sig tillbaka till där man var och en bit till :) "Imorgon" är den jobbigaste dagen som finns för alla löften börjar alltid imorgon, skippa imorgon och ta tag i det du har framför dig idag, vad kan du göra idag? 
Har glömt lite hur underbart skönt det är att träna i löparshorts, tur att jag köpte två par i New York i julas som jag kan variera runt med dessa röda gamla sköningar nu när värmen är här :) (Smutsig spegel, längtar efter nya lägenheten som kommer rymma en större spegel!)
 
 

Det brummar på

Äntligen börjar jag känna mig i fas med skolan. Jag har stängt av all träning och det mesta runt omkring skolan och total fokuserat på c-uppsatsen som idag är i princip klar. Det känns skönt och imorgon ska vi bara fixa några små saker som vi kom på nu efteråt så som att uppdatera innehållsförteckningen bland annat och sen skicka in det för opponering. Så i helgen ska jag läsa en klasskamrats c-uppsats som jag ska opponera på och fixa ihop en power point för min presentation. På måndag är det opponering och försvar av egen uppsats. Känns himla skönt faktiskt, det har varit en känsla av att den här terminen aldrig skulle ta slut, men nu känns det som att det finns ett slut på allt det här och jag längtar som en liten gnu tills det är över. 
 
På måndag flyttar vi också, dom vi ska byta lägenhet med har krånglat massor och vägrar flytta ut och är väldigt egoistiska vilket känns jättetrist, men som tur är så hade vi skrivit kontrakt innan dom fick för sig att vara riktigt jävliga så på måndag innan lunch måste dom vara ute ur lägenheten. Lite dålig timing med att jag går upp med min c-uppsats samma dag och att Marko får ta ledigt från jobbet, men vad ska man göra åt saken när andra människor vägrar sammarbeta. Blir lite besviken när människor beter sig så dåligt, jag vill alltid tro det bästa om andra och kanske är lite blåögd ibland, tänk om vi människor kunde vara mindre egoistiska, världen skulle vara en väldigt mycket bättre plats att leva på om egoismen tog lite mindre plats. 
 
Imorgon ska jag träna för första gången på två veckor har jag tänkt, det ska bli roligt och skönt att ta sig tillbaka till rutinerna, ibland behöver jag dock det här avbrottet jag är en allt eller inget människa när det verkligen behövs och nu har jag behövt ha 100% fokus på uppsatsen och då ser jag till att det blir så även om det krupit i fingrarna mellan varven, men har haft lite "tur" att halsen krånglat också så förnuftet har varit med mig också. Även om träningen är viktig för mig så har jag tagit skola och jobb framför och med vetskapen om att det bara är för en kort tid och för att jag snabbare ska kunna avsluta hela det här med studier för ett tag och fokusera på något helt annat efteråt :)
 
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: c-uppsats, livet, studier, tränarprogrammet, träningsblogg, universitet, Örebro universitet

Starta eget lunch

Idag annordnade Drivhuset en starta eget lunch för studenter som är idrott och hälsointresserade där jag var med och berättade om mitt företag och svarade på frågor om att starta eget utifrån min upplevelse. Drivhuset tog jag hjälp av när jag startade upp mitt företag samt att jag även är med i deras Gr8bussnies grupp och går på föreläsningar och workshops om företagande och sånt som hör till med jämna mellanrum. En riktigt trevlig lunch och intressant även att lyssna till Anette Friss som driver ett eget dagspa, Hälsokällan, i Örebro, kände verkligen igen mig i hennes berättelse om hur hon gått tillväga vid sin uppstart och att se hinder som möjligheter. Varje gång jag är på en föreläsning om företagande eller lyssnar till andra som driver eget så blir jag så inspirerad, det finns massor av intressant och lärorikt att ta till sig. 
 
(Bilder lånade från Divhusets facebook.)
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: eget företag, företagande, reach your goal, starta eget lunch, träningsblogg
Visa fler inlägg