En bra träningsdag

Efter flera timmar med plugg så snörade jag på mig löparskorna och tog en tur i spåret och idag var en bra dag! 
Det är få känslor som är lika sköna som känslan efter ett lyckat träningspass, speciellt när det gick skit senast jag sprang (i fredags) så är det extra skönt att känna att man orkar det man planerat, en revansch för mig själv!  

Nu ska jag försöka ta mig tillbaka på pluggspåret igen efter lite tid till träning och middag. Min disciplin kring pluggandet skulle behöva utvecklas, det finns alltid annat som är mer lockande typ träning, just den här kursen är kanske inte min favorit heller så då blir det extra lätt att hitta annat roligt att göra istället för att plugga..

Tvättning

Det är inte bara jag som har problem med att hålla koll på datumen, gick ner för att tvätta på min bokade tvättid och stöter på grannen som fyllt alla maskiner, visar sig att han bokat allt kl 9 den 1 februari i tron att det är idag, så jag var tvungen att göra honom besviken och säga att det faktiskt bara är den 31:a idag..

Virrig är jag med, tentavecka är det och jag lär mig allt om formler, kvoter, variabler, skalor, standardavikelser och normalfördelningar bland annat.. Allt detta fick mig virrig eller glömsk igår då jag spolade upp diskvatten på kvällen, det blev lite för varmt så jag satte mig och pluggade och två timmar senare såg jag att jag inte hade diskat :O Vattnet var fortfarande varmt så det gjorde inte något, men ibland är man allt bra virrig..

Passion och träning är nyckeln

Drivkraften till att träna ligger mycket i passion. För att nå toppen krävs passion och åtaliga timmar av träning, en vanlig siffra är 10 000 timmar för att bli bäst. Där ingår 10 000 timmar träning, men många vill även lägga till 10 000 timmar i mentalträning för att man ska kunna nå toppen! Mycket ligger i tankenskraft och det gäller att fokusera på att bygga upp självförtroende och självkänsla runt om träningen.

Som motionär kan detta också vara bra att ha i åtanke, för att lättare träna är det viktigt att träna något som man tycker är roligt, hitta sin form av träning som man har passion för. Det är lika viktigt med träning,eftersom för att  få resultat och för att utvecklas krävs träning, man kan inte vara bäst från början, det gäller även grejer så som att vara ute och jogga eller på ett zumbapass på gymmet.

Det är ganska mycket logik bakom detta precis som i övriga livet. Dessa råd kan man även ta in i andra sammanhang så som, passion för matlagning, bakning, måla, läsa m,m. Och det klassiska uttrycket "Övning ger färdighet" gäller i allt, även om det ibland kan kännas frustrerande att inte kunna allt på direkten.Min passion är fotboll, på fotbollsplanen mår jag bra och tänker inte på att jag tränar, jag har kul!

Visa fler inlägg