Semester

Idag går jag på semester, en kort sådan har jag tänkt ha, men känns ändå otroligt skönt att ta en vecka. Har varit lite osäker på om jag ens skulle ta någon semester, har velat fram och tillbaka, men bestämde mig för att en vecka ska jag allt ha. Vet inte ritkigt vad jag ska fylla upp alla dagarna med, kan i alla fall inte bara skrota runt i lägenheten för då kommer jag bli rastlösare än rastlösast. Det får visa sig helt enkelt, har i alla fall några planer för lite dagsturer och Marko kommer hem natten till söndag så det ska bli skönt att få en vecka tillsammans efter tre veckor ifrån varandra. Att ha tre dagars helger har också varit bra för att komma ner lite i varv nu inför semestern så jag känner mig lite lugnare i sinnet än för några veckor sedan, även om jag har en sådan där hjärna som alltid i princip är på högvarv. Pratade med min vän Anna om det förra helgen, hur ofta jag pratat tills jag somnat och faktiskt somnat mitt i meningar, jag har en hjärna med fullt ös helt enkelt ;) 
 
Kanske ska passa på att fotografera ännu mer nu när jag ska vara ledig och försöka fånga fler sommarminnen på bild. 
 

Träning där du är, Del 1

Tänkte bjuda på en serie med lite olika övningar som ni kan göra där ni är. Det krävs inte mycket utrymme alls och endast kroppsvikten som redskap. Första övningen som jag tänkte dela med mig av är hederliga ryggresningar där vi även involverar skulderbladen.  
 
Utgångspositionen är liggandes på magen, armarna rakt framför dig i luften och tårna i backen.
Lyft bröstet från backen så högt du kan utan att tårna lämnar backen samtidigt som du drar ihop skulderbladen. Tänk att du kilar fast en penna mellan skulderbladen. Sänk sedan kontrollerat tillbaka till utgångspositionen. Upprepa 10-20 stycken gånger tre. 
 
I denna övning får ländryggen, bröstryggen och axlarna arbeta. Tänk på att jobba i ett lugnt och kontrollerat tempo och ta kontroll över andningen, det blir lätt att man glömmer bort att andas, speciellt när man ligger på mage av någon anledning, jag brukar andas in när jag reser upp och andas ut när jag sänker ner. 
0 kommentarer
publicerat i Träning
Taggar: enkel träning, funktionell träning, hemmaträning, personlig tränare, rygglyft, ryggresningar, ryggträning, ryggövningar

Sommarmat

I den värmen som varit senaste dagarna så blir i alla fall jag mest sugen på kall mat, så som sallader av olika slag. I helgen så slängde vi ihop en härlig sommarsallad som jag tänkte tipsa om, fräscht, gott och somrigt.
 
Detta behöver du:
 
Grillad kyckling
Vattenmelon
Honungsmelon
Sockerärtor
Gurka
Paprika gul & röd
Tomater
Bönor
Walnötter
 
Gör så här: 
Hacka grönsakerna, dela upp kycklingen och blanda. Servera och njut. Enkelt snabbt och smidigt! 
 
Vi åt med Bosniskt/Kroatiskt bröd Lepinja och ajvar, riktigt gott och perfekt mat en varm kväll. 
 
Vad tycker ni om att äta nu i sommarvärmen? 
2 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: bra recept, god mat, kycklingsallad, recept, sallad, sommarsallad
Visa fler inlägg