Ment to be

Tror ni på slumpen? Eller tror ni att det är något annat som styr? Ibland så finns det tillfälligheter som är svåra att förklara. 2006 var jag på fotbollscup i Örebro. Vi bodde på en skola så som det brukar vara vid cuper, vi vann det året hela cupen och vi mötte Sturehov i finalen (som jag idag är tränare i, hittade ett urklipp precis efter att jag skrivit på som spelare, annars hade jag aldrig kommit ihåg att det var Sturehov vi spelade final mot, vilket i sig är en liten rolig tillfällighet, men det är en annan historia). Jag minns av någon anledning ett samtal i matsalen under denna cup då en tjej i laget som gick i skola i Vingåker berättade om tre bröder på hennes skola (Marko och hans bröder, Vingåker är inte så stort så det finns inte så många tvillingar med en ett år äldre bror som är väldigt lik sina yngre bröder) hon sa inga namn och historien i sig var inte så speciell och det var inte så att jag tänkte på historien, utan den glömdes bort. 2009 träffade jag Marko och det är en historia med tillfälligheter i sig och jag tror det tog ett eller två år innan jag kom ihåg den där historien jag hört om honom och hans bröder (när jag bläddrade i en gammal skolkatalog och insåg att de varit ganska lika när de var yngre) och tyckte det var lite roligt att jag hört talas om honom flera år innan jag träffade honom, men sen glömde vi båda bort den där historien igen.
 
Och vet ni idag bor vi i Örebro i vår första gemensamma lägenhet och vi bor precis brevid (så nära man kan bo typ) skolan där vi bodde under cupen, alltså cupen där jag hörde talas om Marko för första gången, flera år innan vi träffades! Och detta kom jag på för typ någon vecka sedan, att jag hörde talas om Marko på den där skolan. Lite rolig historia ändå, att vi liksom är tillbaka där allt börjad fast ändå inte, för jag visste ju inte att historien handlade om Marko och att vi båda skulle falla för varandra vid första mötet tre år senare, men ändå. Idag är det sex år sen vi träffades och jag brukar alltid referera det här datumet till när allting började, men kanske började allt flera år tidigare?  
 
 
Kanske var det meningen att det skulle bli vi, eller så har mitt undermedvetna överlistat mig eller så finns det något annat som styr, hur som så är han det vackraste i mitt liv. Har ni några liknande roliga tillfälligheter som hänt er? Berätta gärna, tycker sådant här är super roligt att lyssna och läsa om :) 

Framgångsfobi

För något år sen köpte jag boken Framgångsfobi, det är en bok jag skulle behöva läsa med jämna mellanrum, den handlar mycket om att inte vara rädd för att misslyckas. Enligt boken är några tecken på framgångsfobi: 
  • Du tar inte tag i saker som är viktiga utan gör annat istället, exempelvis städar istället för att plugga till tentan. 
  • Du skyller på tur och bra timing om du lyckas med något.
  • Du ser till att det finns en omständighet till din nackdel, så att du kan skylla på den om det inte går bra. 
  • Du tenderar att förstöra för dig själv för att återställa balansen. Ingenting får gå för bra.
Det här är bara några punkter som nämns i boken och något som jag ofta möter både hos mig själv, men även hos PT-kunder, fotbollsspelare och personer jag coachar online. Fenomenet finns överallt och det är något vi behöver jobba på. Våga ta chansen, våga testa om vi kan nå våra mål och framförallt våga misslyckas. Jag har två citat som jag försöker leva efter dessa är: 
 
Låt inte rädslan att misslyckas stoppa dig och Varje ny människa du möter vet något du inte vet. 

Jag försöker att alltid ha dessa med mig, men det är otroligt svårt. Något som jag får jobba med dagligen. Det som har hjälpt mig mest av allt att utvecklats är att jag startade mitt företag. Det har tvingat mig utanför så många av mina komfortzoner, men varje gång har jag varit så otroligt stolt över mig själv och det har stärkt mig på insidan. Det kan vara allt möjligt från att prata inför en större grupp (hade jag aldrig vågat för några år sen), våga ringa samtal, mejla och "störa" andra. Viktigast av allt att våga tro på mig själv och att jag faktiskt inte bara tagit mig mot mina drömmar genom att åka på ett bananskal, faktiskt säga att jag har jobbat hårt, målmedvetet och passionerat. Även om jag helst vill säga att jag bara haft tur, det känns lättare för då "skryter" jag inte. 
Jag tror verkligen att den här våga misslyckas är otroligt viktigt för att vi ska utvecklas som personer, annars vågar vi aldrig testa något nytt och ta reda på vad vi faktiskt kan, tycker eller har möjlighet till. Så ut i världen, ta för er och våga misslyckas, vad är det värsta som kan hända? 

Tröttare onsdag

Onsdag redan och jag ska faktiskt jobba kort vecka så det är snart ledighet, en dag till bara. Så härligt och på fredag kommer mina föräldrar och min ena bror till Örebro så det ser jag verkligen fram emot. Jag har kört på i ett jäkla tempo under våren och det börjar kännas i kroppen och knoppen, så därför har jag sett till att lägga in lite mer återhämtningsdagar, viktigt att ha balans, men svårt också att bromsa när man tycker att det är så jäkla roligt. 
 
Idag är en trött dag, stängde gymmet igår så var hemma efter 22 och sen hade jag PT-kund kl 6:15 idag, det var inga problem att komma upp, var riktigt pigg faktiskt, men nu börjar kroppen kännas seg. Jag har även träningsvärk i hela kroppen. Körde 150 stycken grunda knäböj igår (innebär att jag inte går speciellt djupt, gör det för att avlasta mitt knä) så det är lite träningsvärk idag och sen har jag forfarande träningsvärk sen mitt och Markos bröstpass i söndags! Och jag har känningar i bröstryggen från Coren i måndags, så hela kroppen är öm vilket också bidrar till att jag känner mig ganska sliten, men man är ju inte mer än människa, vissa dagar är tyngre än andra, men bara man bestämmer sig att det inte ska ta allt fokus från en så brukar dagarna gå rätt bra. 
 
 
Nu är det dags för nästa PT-timme, har avverkat några timmar med att jobba med mitt företag, smidigt med att ha jobbet i datorn, då kan jag jobba var jag vill :) 
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: egen företagare, eget företag, jobb, personlig tränare, reach your goal, tränare, träningsvärk, trött
Visa fler inlägg