Tisdags vardag

Tänkte skriva härligt med måndag, men det hade ju blivit fel då det är tisdag! :) Startade veckan som vanligt med PT-jobb och massage igår. Börjat bli lite mer massage nu igen efter en väldigt lugn period så det är roligt, det här med att massera blir bara roligare och roligare då jag lär mig lite nytt hela tiden. Roligt att variera med både Hot Stone, klassisk, idrottsmassage och aroma. Det blir lite större variation på dagarna då och det gillar jag.
 
Annars då, jo förra veckan blev det i princip bara fotbollsträning, min gamla kropp kände att det där med fyra dagar i rad med fotboll är slitsamt (två matcher och två träningar) så onsdagens tänkta benpass blev struket och ersattes med bröst/axlar. Så trötta ben och ljumskar som jag hade förra veckan har jag nog aldrig haft, men lite rullande på foamroller och lite av Marinas massage hjälpte till lite i återhämtningen. Seriepremiär var det i söndags, vi åkte till Säffle och förlorade med 1-0, väldigt surt, det ska Avesta få sota för i helgen. 
 
I övrigt så har jag köpt en ny telefon, min telefon har inte varit sladdlös senaste månaden då batteriet helt gett upp, min kamera gav också upp (blev överhettad tror jag när telefonen alltid låg i laddare) och alla uppdateringar hade käkat upp internminnet så nu har jag sagt adjö till iphone och skaffat en Sony Z5, spännande, jag köpte min första smartphone när iphone 5 släpptes och den har hängt i, jag är ju en sådan som är rädd om mina saker och inte heller köper nytt fören det är helt kört.
Morgonpromenaderna denna vecka har bjudit på solljus om än några minusgrader, men så mycket lättare att ta sig ut när solen strålar och oj så skönt det är att få starta kroppen och dagen med en promenad! 
 
En kommentar
publicerat i Livsstil
Taggar: massage örebro, moronpromenad, solljus, sony z5, telefon

Misslyckad vid missad träning?

Är man misslyckad för att man missar ett träningspass? Det är frågan som vi ställer oss i BoH denna vecka. Jag kommer stämma in i övriga medlemmars tidigare sagda ord. Nej du är inte misslyckad om du missar ett träningspass även om det lätt kan kännas så när det inte alls blir som man tänkt sig. Precis som Ida så tycker jag dock att man ska reflektera över varför träningspasset inte blev av. 
 
Förkylning, skador, trött i kroppen då ska du absolut inte känna dig misslyckad, det är en del av livet så passa istället på att göra annat som du tycker om, kanske läsa, måla, titta på film/serier eller ta en fika med en kompis. Om det är tidsbrist att tiden inte räckte till, fundera på om det hade gått att göra dagen mer effektiv för framtida händelser, men acceptera att ibland finns inte tiden till allt man vill göra. Om det däremot bara är massa ursäkter som gjort att träningen inte blivit av, ja då behöver du fundera på varför kommer jag på alla dessa ursäkter? Varför vill jag inte träna?
 
Kanske behöver du byta träningsform, träningsmiljö eller tid på dygnet som du ska träna. Jag har mina bästa pass på morgonen så när jag bara får till kvällspass så blir inte träningen riktigt lika bra och rolig och det minskar min motivation så då behöver jag bryta av med lite morgonträning för att kicka på motivationen igen. Kanske behöver du ett kvällspass eller ett lunchpass? När träningen inte blir av tycker jag det är viktigt att plocka bort negativa tankar om sig själv och istället lyfta frågan varför? För att undvika att hamna i ett negativt tankemönster om sig själv där man gör sig själv besviken så gäller det att skapa förutsättningar för sig själv där man kommer lyckas, på så vis föder man också positiva tankar om sig själv. Så missade du ett träningspass? Det gör inget, men analysera varför och kom igen en annan dag, det är väl härligt att vardagen inte är helt förutsägbar och att det kan hända både det ena och det andra :) 

Mitt träningsmål 2016

Några kanske har listat ut det? Kanske anat att det är på gång och ja det är precis som ni trott. Jag har hintat lite om det och 2016 är tanken att jag knyter på mig fotbollsskorna och gör comback på fotbollsplanen. Inhoppen i höstas gav mig blodad tand och när det även kändes bra i mitt knä som krånglat en del ja då var det svårt att låta bli. Funderade hela hösten, diskuterade lite med Marko som sa att klart du ska spela, det syns att du tycker det är kul. Det var en glädje i att spela igen som jag inte har haft tidigare och om det inte finns glädje så finns det inte ork att träna och ge allt på träningarna, men nu tror jag att jag hittat tillbaka. Detta år blir jag inte bara fystränare och assisterande tränare utan även spelare. En utmaning i sig att vara spelande tränare, men det ska bli riktigt kul och vi är ju några tränare som delar på ansvaret. Träningsmålet då? Ja det blir helt enkelt att bli i min bästa fotbollsform någonsin, konditionen måste upp, precisionen förbättras och även tuffare i närkamperna behöver jag bli, blivit riktigt mesig, har ju massa mer muskler nu, så måste börja utnyttja det också. Jag har inte spelat fotboll på riktigt på två år och sista säsongen var jag så oinspirerad och riktigt rutten så den räknas knappt heller. Vi får se om det finns någon fotbollskänsla kvar eller om det bara är faga drömmar ;) 
 
Mitt helhetsmål är att vara i mitt livs bästa form vid årets slut, inte bara styrkemässigt utan även konditionsmässigt. Hittills har jag lyckats hålla det i tre år i rad, så varför inte även detta år. Viljan att utvecklas och pressa gränserna är det som håller mig allra mest motiverad. 
 
Detta inlägg skrev jag i januari, då var jag på gång, sen har jag tvekat och ångrat mig fram och tillbaka, men kom fram till att jag gör inte mig själv rättvisa om jag inte spelar. Mitt hjärta brinner för fotbollen och när spelglädjen finns där så ja då vill jag ge mig själv möjligheten, vill inte ångra mig om några år att jag inte dammade av skorna när hjärtat bankat. Jag har lagt upp min egen träning för att optimera mig som fotbollsspelare även om jag bara hoppat in på lite fotbollsträningar då och då så har intervaller, styrketräningen och övningarna anpassats utifrån att jag ska spela. Känns som en tung sten har lättat från mitt bröst nu när jag tagit tag i det hela. Så många timmar som jag grubblat, så många dagar med funderingar, men nu kör vi.
 
Visa fler inlägg