5 saker du inte visste om mig kopplat till träning

För att ni ska få "lära känna mig" lite bättre så tänkte jag göra en liten lista med punkter ni kanske inte visste om mig kopplat till träning. 
 
1. Jag hade alltid ångest inför konditionsträningarna i fotbollen fram till ca 18-19 års åldern, om träningen var på måndagen så började ångesten inför nästa träning direkt efter måndagsträningen var avklarad. Jag hade inget psyke alls och låg alltid sist! Men jag var ALLTID med om jag inte verkligen var jättesjuk. Vilket jag ändå kan tycka var starkt, att ta sig dit med tanke på ångesten. 
 
2. Jag önskar mest av allt att jag hade vågat testa på friidrott när jag var yngre, tittade på alla tävlingar så som Diamond League (kunde inte umgås med vänner om det var tävling). Mästerskapen var givna framför tv:n och ett av mina bästa minnen är när pappa tog med mig på Friidrotts EM i Göteborg och jag fick se stora idolen Susanna Kallur ta guld bland annat!
 
3. När jag gick i sexan så fick vi lyssna på en föreläsning om vardagsmotion och hälsa. Jag snappade upp att det var viktigt med 30 minuter friskluft om dagen och i ett halvår så stog jag ute i trädgården varje dag och trixade med fotbollen oavsett väder, sen kom högstadiet och andra intressen ;) 
 
4. Jag får alltid träningsvärk i bröstmusklerna, spelar ingen roll hur mycket jag tränar. Jag får ofta träningsvärk oavsett vilken kroppsdel jag tränar, men bröstmusklerna behöver jag inte ens fundera över. Så träningsvärk har inget att göra med om man är vältränad eller inte ;) 
 
5. Jag drömde om att bli dansare, men insåg när jag gick i Hiphop dans att det var ganska svårt att jobba i takt till musiken när jag inte hörde någon takt, så jag gav upp drömmen och återgick till fotbollen, bollkänsla har jag i alla fall lite av ;)


Träningsläger i Turkiet

Nu är det mindre än en månad kvar tills jag tillsammans med Sturehov Dam flyger till Antalya Turkiet för att spendera 8 dagar på Topkapi Palace och träna, äta och ha riktigt roligt tillsammans. Den 21 Mars flyger vi så det börjar närma sig med stormsteg. Jag tror att det kommer bli riktigt roligt, jag har aldrig varit i Turkiet tidigare och vi kommer väl inte att se så väldigt mycket av landet och kulturen då vi bor på all inclusive hotell med 11 fotbollsplaner, gym, spa och både inomhus och utomhuspooler. Men lite hinner man alltid uppfatta, jag har ingen aning om hur varmt/kallt det kommer att vara, men varmare än i Sverige i alla fall ;) Känns roligt att åka iväg igen på träningsläger, sist vi var utlomlands var som spelare när vi var i Spanien 2013, nu blir det ett litet annat ansvar, men fick mjukstarta och få insyn i hur det fungerar förra året när vi var till Ullared på träningsläger. 
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: fotboll, fotbollsträning, topkapi, tränare, träningsläger, turkiet

Energigivande träning

Dag tre och sista dagen för denna gång på FTU (fystränarutbildningen) för denna gång. Idag var det lite repetition av vad vi pratat om tidigare dagar, ett kombinationsträningspass med brottaren Jimmy Samuelsson (så otroligt roligt!) och sen blev det idrottsnutrition efter lunch. Det som är allra roligast och så otroligt inspirerande är att få testa på träningsupplägg från olika idrotter, det finns så otroligt mycket att lära av varandra. Ångrar så att jag inte vågade mig på att testa många fler idrotter när jag var yngre, men så glad att jag får möjligheten att få en inblick i en hel del nu. 
 
Nu sitter jag återigen på tåget och ska försöka få lite jobb avklarat innan jag ska iväg och träna mitt underbara härliga lag. En lång dag, men det är det värt för det är så otroligt roligt allt jag gör. Lyssnade på en podd imorse och då pratades det just om att njuta även på vägen, man ska ha mål och sträva mot att utvecklas men man får inte glömma bort att faktiskt också njuta av resan. Jag försöker påminna mig om det och faktiskt luta mig tillbaka ibland och tänka på hur långt jag har kommit, så fasligt gammal är jag ju inte (23). Jag minns när jag gick på ett av mina sommarjobb och räknade timmarna tills jag slutade och hur många kronor det exakt skulle bli i lön (till och med efter skatt) bara för att motivera mig. Då bestämde jag mig för att göra allt i min makt för att få jobba med något jag älskar och brinner för och idag kan jag försörja mig på på det jag brinner för allra mest, träning, kost och hälsa! Det är en tuff bransch med hög konkurrens, men det går om man vill och vågar, varför skulle inte jag kunna lyckas? Men oj vad jag fått kämpa och jobba med mig själv för att våga ta för mig, våga synas, våga utmana mig själv.  
Härliga FTU-gänget med Jimmy i mitten! 
0 kommentarer
publicerat i Träning
Taggar: FTU, Jimmy Samuelsson, brottning, fystränarutbildning, härlig träning, rolig träning, utbildning
Visa fler inlägg