Jämställdhet inom idrotten

Som fotbollstjej/dam vet jag att idrottsvärlden är allt ifrån jämställd och när jag här om kvällen lyssnade till de här två dokumentärerna så blev jag så upprörd och samtidigt glad. Glad över att det finns så engagerade människor som Marie Appelgren, som vill jobba för jämställdheten och upprörd över hur resten av den vuxna världen jobbar emot henne. Det är tråkigt att det är så här, men den här dokumentären lyfter verkligen fram hur långt vi har kvar mot en jämställdhet inom idrotten och hur viktigt det är att alla jobbar mot samma mål!
 
Här är den första dokumentären
 
Här är uppföljningen 2½ år senare 

Strålar?

Jag har fått höra att det strålar om mig nu för tiden.. Funderat lite på det där och det är ju jättekul om folk upplever mig som att jag strålar även om jag själv inte direkt har tänkt eller sett det, men jag gjorde en bild som får symbolisera mig och min utstrålning just nu :)
Kanske är det så här det lyser om mig när andra ser på mig? ;) Som en liten ängel? ;) Känns rätt bra att titta på den här bilden måste jag säga, tänk om jag gick runt med ett sådant där ljus omkring mig.. hehe tror jag är lite trött just nu..
 
Lussebullar står på schemat! Nu blir det jul i mitt hus (lägenhet)!

Beställer lite snö

Alla som känner mig vet hur galen jag är i snö, jag vill ha snö helst i mängder så att allt är vitt runt omkring en och det gör inget om det är en lång och kall vinter eftersom jag tycker det är roligare än regn, blask och mörker. Jag ser ljust på snön helt enkelt. Så när jag läste den här rubriken, tändes hoppet hos mig direkt. Men så gick jag in på yr.no för att se hur mycket snö Örebro skulle få och då blev jag lite ledsen 0,3-1,1mm nederbörd i Örebro! Det är ju ingenting, men det ska vara minusgrader så den lilla snön som finns kommer att få vara kvar i alla fall och det är positivt :) Så jag ber till vädergudarna att blåsa ett lite större snömoln över Örebro inom en snar framtid, tack! Jag är helt slut som människa och blev lite ledsen när det visade sig att Marko inte kunde komma och hälsa på mig i helgen men jag ska kila över till huset brevid ikväll och sällskapa så jag behöver inte sitta själv i lägenheten för det :)
Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu, mer snö tack! :)
 
Visa fler inlägg