Karpathos

(Ser att många hittar till inlägget via google, så gör en liten uppdatering, 2015-06-17)
 
Längst ner har jag skrivit lite om hur vi upplevde veckan om ni orkar ta er förbi alla bilder. Vi älskar Karpathos och pratar ofta om veckan vi hade där. Det är känt för att vara ganska blåsigt men det var bara skönt, det var fortfarande varmt, men blåsten gjorde att det inte blev tryckande. Det är ett väldigt lugnt resmål så passar perfekt om man vill ha en lugnare semester och njuta av tiden med varandra. Otroligt vackert och som jag skrev längst ner rekommenderar att hyra färdmedel och åka runt på ön, så otroligt vackra vyer! 
 
Här kommer en bildbomd från våran vecka på Karpathos. Karpathos är en liten ö mellan Kreta och Rhodos.
         
Stranden närmast Hotellet ca 100m långgrunt och enbart silkeslen sand, lite sjögräs första dagarna men varje söndag "städas" stranden från sjögräs och sånt som kommit upp med vågorna.
Delar av en byggnad från Antiken, riktigt häftigt och fint.                                                                                                                Apella beach, vi tog båttur dit och båten körde upp på land (syns inte så bra, men den stora båten där står faktiskt med fören inne på land)  Apella beach blev 2003 utnämnd till Medelhavets vackraste strand, vi blev kära och förstår verkligen varför, klappersten och sand, klarblått vatten och väldigt mysigt. Vi var hit två gånger till när vi hyrde moped.   Turist bild i trappan, Marko och den charmiga båten.
Marko och våran väldigt sega Moped, den orkade inte oss båda upp för de brantaste backarna så jag fick snällt kliva av och gå upp i värmen. Vi blev omkörda av alla i  de inte allt för branta uppförsbackarna och körde sen om alla i nerförsbackarna då vi tog fart till nästa uppförsbacke då vi återigen blev omkörda. Haha det var en upplevelse, nästa gång blir det antingen en moppe var eller en med en mycket starkare motor.         Härlig utsikt på väg ner till Apella beach under en av våra moppeturer. Långt där nere kan man se Apella beach, bara ner för lilla berget ;)  En dag var vi till Kyra Panagias strand, men det var nog den läskigaste färden vi någonsin åkt, inte någon bra väg dit ner, så blev bara ett besök där lite för brant och kurvig väg för oss. Kyra Panagia bjöd också på klarblått vatten Kyra Panagia strand när solen börjat gå ner
Panagia/ Karpathos stad där vi bodde, sista dagen när solen gick upp tog vi oss en promenad och njöt en sista stund av semestern.
 
Det var en toppen vecka, det var synd bara att vi missade att ön var så liten som den var, på våran moped tog vi oss en tredjedel av ön på 1h vilket fick oss att ångra att vi inte hade moppe hela veckan, då hade vi ju kunnat se nästan hela ön :) Men man lär sig, så nästa gång ska vi kolla upp lite mer om resmålet innan vi åker så att vi kan få njuta extra mycket.
 
Rekomenderar verkligen att hyra moped eller annat färdmedel, vi strandluffade med våran under två dagar och vi fick se massor av fint och det var alltid extra härligt att bada när man kom fram, man får ut mycket mer av resan. Nästa gång kommer vi garanterat hyra moped eller annat färdmedel igen och utforska nästa ö eller vad det nu blir vi åker till ;)

Underbart Underbarare Underbarast

Jag är hemma igen, vid sju igår kväll rullade vi in på station i katrineholm. Det var en dröm semester, helt underbar. Det har varit massor av sol, bad och god mat med världens mest underbaraste människa. Å vad jag älskar honom! Jag har redan hunnit tagit mig till Örebro för nu är det tentabubblan som gäller, återkommer med lite fler bilder efter tentan på måndag! Den här bilden är tagen under en av våra moppeturer, skapligt svettiga och skakiga efter att ha kringlat oss upp och ner för höga berg på smala krokiga vägar, men vilken utsikt och vilka vyer och inte minst vilka stränder, helt klart värt det!

Du är inte längre välkommen...

Gaaah blir galen det pirrar i benen jag är SJUKT träningssugen, har inte tränat sen i onsdags! Förkylningen ger sig inte och vette tusan om jag inte har feber idag igen (vägrar att kolla, lever i förnekelse istället) imorgon natt är det dags att resa och mina bihåler dödar mig nu, hur kommer det då vara att flyga? :O Dricker kopp på kopp med olika teer spetsade med honung, Marko har proppat i mig vitaminer och jag försöker sova så mycket som möjligt, för att ge kroppen en chans att återhämta sig. FÖRKYLNING DET ÄR DAGS ATT LÄMNA MIN KROPP DU ÄR INTE LÄNGRE VÄLKOMMEN! 
 
Sanna tror på att jag är frisk på torsdag morgon när vi ska resa för då har det gått en vecka sen förkylningen bröt ut och Marko säger att jag kommer vakna upp som en ny människa imorgon (vilket jag trott/hoppats på sen i torsdags) och alla ni andra kan väl hålla tummarna så att jag iaf kan få vara frisk under den enda veckan med sommar som jag kommer få i år. (Den svenska sommaren kom ju aldrig :( )
 
I övrigt så flyttar jag tillbaka mina grejer till Örebro imorgon, för när jag kommer hem så flyttar jag även hem till min lägenhet. Ser verkligen fram emot att flytta hem igen, jag har saknat min lägenhet och Örebro även om det har varit kul att vara i Katrineholm och kunna träffa alla mina vänner hela sommaren så känner jag verkligen att min lägenhet och Örebro är mitt hem nu :) 
Visa fler inlägg