2015 ett år att minnas

Sista delen i min sammanfattning av året får passande nog komma på nyårsafton. Denna handlar om mitt år i helhet. Om ni vill läsa de andra inläggen om mitt träningsår eller om mitt 2015 utbildnings och karriärsmässigt så klicka bara på länkarna. Om jag fick välja bara ett ord för att sammanfatta 2015 så skulle jag välja kärlek eller tacksamhet
Det här året har jag nog varit mer kär än vad jag någonsin varit tidigare och det tror jag har märkts, jag är så otroligt tacksam att jag har denna person vid min sida och får dela livets framgångar och motgångar med honom. Vi kom ihåg denna härliga historia och funderade på hur livet kan te sig. Vi firade 25-åringar och fick frågan om vi var nykära. Vi valde att stanna i Sverige under sommaren för att njuta av den svenska sommaren, blev ju inte någon njutning vädermässigt (använde inte klänning en hel dag en endaste gång under sommaren, då jag frös för mycket och bytte till långbyxor och då har jag en hel garderob med bara klänningar) men vi hade roligt ändå och fick se lite av varje på både öst- och västkusten
 
Jag blev kontaktad av ett företag som gjorde mig otroligt irriterad i veckor och ledde till ett ventileringsinlägg. 2015 är även året då jag tog tag i mitt intresse igen, att läsa böcker. Jag har läst fler fysiska böcker än på många år och även lyssnat på otroligt många ljudböcker. Storytel har varit en av årets bästa investeringar för mig själv, böckernas värld är så lugnande och rogivande. 
 
Jag blev manisk svamp och blådbärsplockare också något som jag alltid tänkt att jag ska göra i flera år, men i år såg jag verkligen till att bunkra upp med svamp och bär i frysen. I år har jag även  varit otroligt tacksam för alla vänner gamla och nya som klivit in i mitt liv. Varit förbannad på den där cancern och dess framfart och fått ett uppvaknande igen om hur fort livet kan förändras och att vi måste ta vara på tiden vi har tillsammans. 
Under hösten fyllde min bror 30 år och vi såg till att ha en familjehelg där vi firade honom. Stockhom blev staden och förutom att tiden gick så otroligt fort så var det en toppen helg.
 
Jag har satt mål och funderat och satt nya mål och sen satt nya mål ännu en gång. Ibland delar jag med mig ibland inte. Här hemma tittade jag precis på mina förväntningar på 2015 som jag aldrig delade med mig av och när jag tittar på min lista så inser jag att ungefär 50% av punkterna har jag uppfyllt. Och när man skriver något så kanske man inte alltid vet vad det kommer innebära, jag skrev detta:
 
Utveckla mitt företag ännu mer så att 2015 blir ett bra och lärorikt år karriärsmässigt i positiv anda 
 
Så hade jag ju ingen aning om vart 2015 skulle leda mig, men nog har jag ta mig tusan uppfyllt den förväntningen. Nu ser jag fram emot 2016 som känns som ett så öppet år, det är med en känsla av att verkligen vad som helst kan hända för det har 2015 visat och lärt mig. Hoppas ni får en fantastisk kväll och så ses vi igen 2016! Gott nytt år! 
Avslutar med årets absolut bästa bild! 

Mitt träningsår 2015

Del två i min sammanfattning av året blir kring min träning det gångna året. Väldigt intressant att gå tillbaka och se över hur det sett ut. Jag har mest bara haft fokus hela tiden på att ta mig tillbaka från skador eller förebygga återfall så ett träningsår med väldigt få träningsmål.

Tyvärr ett skadedrabbat år på så vis att jag hade ont i mina knän i början på året så då blev det väldigt lite konditionsträning och jag tappade lite av min träningsmotivation. Fick kämpa på och försökte med lite olika upplägg hitta gnistan igen. Utan variationen med endorfinkickarna från konditionsträning och då i synnerhet löpning gör träningen lite tråkigare. Jag lyckades i alla fall med ett styrkemål och det var att pressa upp de där 20kg hantlarna i hantelpressen och se det gick ju. 

Bild från när jag "bara" klarade 16 kg
 

Fram mot våren började min rehab ge resultat och med byte av core-koreografi så slapp jag även en övning som påfrestade otroligt mycket på mina knän och då gick det undan i återhämtningsfasen. Att vara core-instruktör var kanske inte det roligaste jag visste då det var nervöst och inte i min komfortzon, men det gav mig väldigt mycket och jag har aldrig varit så stark i bålen som detta år. För även om jag inte håller några corepass så ser jag till att bibehålla bålstyrkan då det gett så otroligt mycket positivt för resten av kroppen.

När knäna tillät så började sakta men säkert bygga på konditionen, vilket i sig var motigt då det aldrig är roligt att känna att man är sämre än man varit på väldigt länge. Jag sprang endast ett lopp i år och det gjorde jag med helt fokus på en av mina PT-klienter. Det var en upplevelse i sig, jag sprang helt utan att fokusera på min egen tid och kunde därmed reflektera över saker runt om på ett sätt jag aldrig gjort tidigare under ett lopp, en rolig upplevelse som jag gärna gör fler gånger. 

Skadefri sommar och då blev det en del intervaller och löpning i alla möjliga väder. Sommaren bjöd på träning av lite allt möjligt och ganska mycket på känsla och vad som kändes roligt för dagen, allt för att försöka hitta tillbaka till träningsmotivationen.

Sen så kom hösten och bjöd på en hel del småskador, på fötterna som skapade ett problem att ha skor i över en månad, som gjort att konditionen är i botten just nu, styrkemässigt ligger jag dock bra till så det är positivt. Hösten bjöd även på lite fotbollsspelande då jag gjorde några inhopp igen

Annars så har det som vanligt blivit en hel del promenader, jag älskar att röra mig i naturen och få bara vara i det fria. Några turer i skogen och några turer med ljudböcker. Allt som allt kanske det inte har varit ett topp år träningsmässigt, ett lite segt år, men jag känner att jag är på gång tillbaka till min sanna träningsglädje, nu när jag får de där endorfinkickarna igen så är det så mycket roligare att träna, ska bara försöka hålla mig helt skadefri ett tag ;) Trotts att det kanske inte varit ett super år, är jag i mitt livs bästa form (utom konditionsmässigt) och det är ju inte fy skam så något vettigt har jag ju gjort också :D

Mitt 2015 utbildning och karriär

Året lider mot sitt slut och jag tänkte att jag skulle summera ihop det här året som jag måste säga är det snabbaste året hittills, känns verkligen som att det nyss var nyår. 2015 var ett år jag gick in i med massor av förväntningar och målsättningar, trots det har året blivit väldigt annorlunda jämfört med planerat, men det har blivit bra ändå. Jag tänkte dela upp det i lite olika delar, denna handlar om årets utbildningar och jobb. 
 
Under 2015 avslutade jag min fystränarutbildning på Bosön som jag påbörjade under 2014. En lärorik resa, kanske inte så otroligt mycket nytt teoretiskt, men det skadar aldrig att upprepa och färska upp kunskapen och så fick jag en del praktiskt och så klart själva lärandet av andra och bara miljön på Bosön fick inspirationen och motivationen att flöda. Bosön är en plats jag måste besöka fler gånger i mitt liv, det lugnet, harmonin och stämningen!
Jag utbildade mig även till core-, ATC och tabatainstruktör, gick utanför min komfortzon och tvingade mig själv att träna på mina svaga punkter. Jag åkte en hel del tåg då det både var actic utbildningar och fystränarutbildning i huvustaden. Jag hade ett högt tempo och jobbade väldigt långa och dagar med otroligt rörigt schema mellan varven. 
 
Sen kom hösten som jag hade planerat och satt upp stora mål för och som inte alls blev som jag tänkt mig, men när en dörr stängs så öppnas en annan och jag är så glad att jag mitt i allt kaos hittade kraft och vilja att driva på mitt egna företag. Det var mycket som inte gick rätt till och nu i efterhand inser jag verkligen hur skönt det är att jag bytt miljö. Jag kan koppla bort jobbet när jag är hemma och är så mycket lugnare inom mig, någon som är glad över det och märkt av skillnaden är Marko. Ibland blir man blind av sin egen situation, jag var så uppe i allt och älskade alla mina jobb och uppdrag att jag inte märkte av att det inte var det bästa för mig. Först nu efteråt när jag bytt miljö har jag insett vilken skillnad det är. 
 
Jag hittade till Studio Green i September och började hyra in mig för att bedriva massage från Oktober. Jag har haft ett stabilt kundflöde redan från start vilket har varit otroligt roligt och kommit in i ett roligt gäng med brudar. Jag är målinriktad och satte höga mål från start, men krossade första månadens mål med 18 fler kunder än målsättning och Decembers målsättning krossades med 15. Det har varit mycket friskvårskuponger och friskvårdspengar som velats utnyttjas innan nyår så det är ju ingen garanti att jag kommer ha så här bra statistik i Januari, men ändå en otroligt rolig start när man slår sina mål med så mycket, blir så glad och jäkligt stolt också. Massagen har mest varit en hobby sen min utbildning, men det är roligt att få utveckla min kunskap för som med det mesta praktiska så lär man sig av att utöva det och det är riktigt kul när man får höra att det hjälpt mot huvudvärk, spänningar, låsningar eller att någon som är skeptisk till massage men blivit rekommenderad kommer tillbaka. Det är den här biten med att hjälpa andra som ligger mig varmast om hjärtat. 
 
Min PT-verksamhet rullar på och jag har fått äran att hjälpa ett flertal personer med online-coachning detta år, det har varit så otroligt roligt att efterfrågan har ökat och att få hjälpa dessa personer att hitta sin balans. Det är få historier som jag delar med mig av här på bloggen då alla inte vill dela med sig av sina resor, vilket jag självklart respekterar. Det är ett jobb som sker i bakgrunden för mig och kanske inte så ofta nämner, ett jobb som fått mig att utvecklas otroligt mycket eftersom kommunikationen enbart är mejl, blir det en utmaning att förmedla och få fram sitt budskap på rätt sätt. Jag blir varm i hjärtat när jag får följa, coacha, analysera och försöka hjälpa andra som jag aldrig träffat, det är en ära. Jag ser det verkligen som en ära att få förtroendet att hjälpa andra människor mot sina mål, det är en tillit som krävs och jag blir stolt och glad när någon väljer att ta hjälp av mig. 
 
Sen har vi alla otroliga härliga PT-kunders tränings- och livstilsresor som jag har fått vara med på. Det är så otroligt roligt, spännande, givande och motiverande att få vara med på resan mot nya mål. Det är verkligen så fantastiskt roligt, det är aldrig så att jag inte vill gå och träna någon klient oavsett om det är tidig morgon eller sen kväll, för det ger alltid så otroligt mycket energi tillbaka. Så kul nu också att utforma min PT-verksamhet helt själv och testa mina egna vingar och utmaningar även om det tillfälligt inneburit att jag har färre PT-timmar så vet jag att det kommer bli grymt när jag är igång fullt ut. Bilden nedanför visar hur pepp jag blir av mitt jobb.
 
Jag har även gjort min andra säsong som fystränare i IK Sturehov, detta år även assisterande i A-truppen istället för U-truppen. Det har utvecklat mig som tränare, jag har haft mer ansvar och även gått en grundutbildning från fotbollsförbundet för att utveckla mitt fotbollstänk och specifiera min träning mot fotbollen ytterligare. Vi slutade på plats 3 i div 3 denna säsong och har hunnit med ett träningsläger i Turkiet. Jag har redan skrivit på för en tredje säsong även detta år fystränare och assisterande och planeringen är så klart igång och mycket är redan klart i teorin. Tjusningen med att vara tränare är att man aldrig är fullärd och därför blir varje säsong en lärdom och varje ny en utmaning. Fotbollen är en stor del i mitt liv och min vardag som jag alltid kommer att älska. Enda nackdelen är att jag får pussla otroligt mycket för att få ihop övriga jobbet med fotbollen, men det är det värt. 
Mycket hinner man med på ett år! Jag hoppas att ni vill hänga med här i bloggen och se vad 2016 har att bjuda på! Jag har massor av tankar och planer, men som ni vet så blir ju det mesta inte alls som man har tänkt sig, med det inte sagt att det behöver bli dåligt, det kan bli precis så häftigt och roligt som denna höst, när allt förändras och nya möjligheter skapas ;) 
En kommentar
publicerat i Livsstil
Taggar: Bosön, certifierad fystränare, fotbollstränare, fystränare, jobb, karriär, massör örebro, mitt 2015, personlig tränare örebro, utbildning, utbildningar
Visa fler inlägg