Morgonjogg och utegym

 På lördagsmorgonen så blev det en lugnare joggingtur i Katrineholm för att bara springa bort stelheten i benen. Eftersom min morbror med familj var på besök hemma hos mamma och pappa så åkte jag och Marko till Katrineholm och sov på fredagen så där lite oplanerat. 
 
Under min joggingtur så upptäckte jag att det numera finns ett utegym vid Nyhemsskolan (gick högstadiet på den skolan) så då var jag tvungen att stanna och leka lite. Varmt och svettigt var det, men jag gjorde lite rodd, chins, pull-ups, ryggres och några andra maskiner som tränade tricpes och axlar. Utegymmet fick helt klart godkänt av mig, det är ju kanon att det börjar ploppa upp utegym lite överallt i Katrineholm (såg att det finns ett vid Duveholmsskolan också för några veckor sen) toppen bra investering jag hoppas att folk förstår vad bra det är och utnyttjar dessa under sina promenader eller joggingturer, skönt att kunna vara utomhus och gymma nu under sommaren också! :) Motion ska vara lättillgängligt och okomplicerat och det är ju precis det utegymmen är! 
 
 
 

Nya snabba löparskor

 I torsdags åkte jag direkt efter jobbet till Marieberg (jobbar i princip brevid) för att investera i nya löparskor. Mina gamla ger mig sådana skavsår att jag inte har någon hud kvar under fötterna (speciellt i fotvalven) så jag var i stort behov av nya. I fredags direkt efter jobbet snörade jag på mig skorna och körde intervaller runt Runnsjön. Det var riktigt svettigt och efteråt la jag mig i skuggan för att eftersvettas med en 2L flaska med hemmagjord flädersaft! :)
 
Det blev lite annorlunda intervaller eftersom jag blev jagad av bromsar! Hatar de där äckliga stora flygande flugorna.. Min tanke var att jag skulle köra 3*3 minuters intervaller, men varje gång jag stannade och gick så kom de där flugorna och hur mycket jag än viftade så gav de sig inte så då blev det till att springa igen så det blev nog mer 3*1 minuters intervaller. Mot slutet var jag rejält trött så då bytte jag till 15*15 sekunders intervaller för att inte behöva springa lika länge, men det gick si sådär, så joggade sista biten hem med en puls på 185 eftersom jag var helt slut! haha  
Snittpulsen blev 170 på 40 minuter så det känns riktigt bra, känns häftigt att jag orkar springa mycket längre sträckor på högre puls nu, min kropp har blivit mycket bättre på att hantera mjölksyran. Intervallträningen har med andra ord gett riktigt bra resultat! 
 
 
Jag älskar känslan efter en löptur, man mår så bra och är så stolt och nöjd med sig själv.
 
 

Ekorrhjulet snurrar på

Är inne i ett ekorrhjul som snurrar runt, runt runt. Försöker hitta på lite aktiviteter på helgerna för att bryta av och tycker att jag lyckats bra med det. Helgen som passerade bestod bland annat utav ett besök tillsammans med Marko och Sanna i Smedjebacken i Jenny, Thomas och lilla Olivias sommarstuga där även Kerstin med sin Jens och deras lilla Astrid var på besök så en härlig solig dag med god mat och fika och busiga kusinbarn, även mamma och pappa kom dit på väg hem från sitt besök på dansbandsveckan i Malung. På kvällen var jag till Camilla som bjöd på festligheter och socialiserade med vänner. 
 
Annars så är det jobba, äta, träna sova som är min vardag och inte mycket mer, veckorna springer iväg och är redan inne på min sjunde vecka på IL. Jag längtar till min lön i september då jag planerat att köpa en ny dator, då den jag har nu inte är så pålitlig och jag inte är säker på kommer överleva speciellt länge till. Min lön som kommer i veckan ska få gå till lite träningsgrejer bland annat (suprise!) haha.. 
 
Astrid gillar att gunga och Olivia ville plocka stora löv. Jag fick även konkurrens om Marko då Olivia bestämt hävdade att det var hennes Marko. Efter en stund gav hon med sig och nöjde sig med att det i alla fall var hennes Sanna. Barn med sin charm är alldeles underbara! :) 
 
Visa fler inlägg