Sommarförkylning

Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Det känns skönt att vara hemma (kom hem igår), speciellt eftersom jag dragit på mig århundradets dunderförkylning. När jag är sjuk då vill jag sova i min egen säng och bara vara hemma med massor av filmer och serier. Jag blev förkyld under första dagen i Bosnien, jag trodde jag skulle klara mig då Marko var på bättringsvägen, men han blev sämre igen när vi kom till Bosnien och är fortfarande förkyld han med. Jag har haft halsont, hostat ur mig lungorna samtidigt som mina bihålor och öron har värkt så jag trott att dessa ska gå sönder och idag vaknade jag upp med ögoninflammation och feber, feberfrossa hela dagen vilket var sådär med 30 grader utanför dörren vill jag lova. Hostan verkar i alla fall att börja ge sig vilket gör det lättare att sova tack och lov. 
 
Jag hoppas att jag kvicknar till kvickare än kvickast, vill kunna träna som vanligt och komma in i vardagsrutiner igen, jag gillar mina rutiner och jag är så sugen på att laga min egen mat igen, fyra veckor utan att laga mat själv får en verkligen att sakna sin egen mat och tänder glöden till att exprimentera i köket. Just nu är aptiten på noll (feber och denna värme är inte bra aptitretare) så jag lever på te och smoothie Jag är sällan sjuk eller förkyld för den delen men när jag väl blir smittad så brukar det slå ut mig ganska rejält, senast jag var riktigt förkyld är två år sen så det är inte så ofta jag behöver må såhär som tur är. Ogillar sommarförkylningar lite extra dock då jag vill kunna vara ute och bada och svalka mig speciellt när det är så här varmt eller springa en tur en tidig morgon innan solen gassar för mycket, men just nu orkar jag inte mycket. 
 
Jag och Marko har tittat igenom bilderna från resan och här nedanför är två vackra bilder som jag inte lyckades ladda upp under resan. Båda är tagna i Mostar i Bosnien där vi stannade till under resan ner mot Split. 
 
2 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: Mostar, bosnien, förkyld, förkylning, semester, sommar, sommarförkylning, träningsblogg

Semesterdagar

Det visade sig att Rokos morbrors familj äger ett gym här i Preko, så ett samtal och sen fick vi träna gratis där, det har sina fördelar att inte vara vanlig turist på semestern, det blir lite lättare att hitta träningsanläggningar.
Vi var själva i värmen inne på gymmet, det fanns lite mer utrustning jämfört med gymmet i Kastel (hantlar yeah!) men annars lite likt med sliten utrustning, dock ingen ac vilket resulterade i riktigt mycket svett! 
 
Det har varit riktigt varma dagar så vi har badat på dagen och åkt över till Zadar några kvällar och ätit gott och strosat runt i gamla stan. Vi har även testat vindsurfing igen, men det blåste så dåligt att det var svårt att komma någonstans. Nu kommer vi alla upp på brädan och kan stå utan några större problem så nästa steg är att surfa runt med vinden, men gårdagens blåsfria dag var bra för att nöta tekknik. Vi ska se om det blir lite vind i eftermiddag och eventuellt prova då igen. Idag är sista dagen i Kroatien, imorgon så packar vi ihop och åker till Bosnien, där ska vi vara tills vi åker hem till Sverige igen. Det har varit en underbart härlig vecka här i Preko, vår ursprungstanke var inte att stanna här så länge utan att besöka lite andra ställen i Kroatien, men vi planerade om eftersom vi alla trivdes så bra här. Skönt med att kunna planera sin semester lite spontant och göra precis vad man känner för. Lite otur är det att killarna (Markos och hans bror) har dragit på sig förkylningar och jag har köttiga sår i händerna efter utegymmet och vindsurfingen, men vi är alla på bättringsvägen. 
Zadar är en fin och mysig stad, verkligen värd att besöka! 
En kommentar
publicerat i Träning
Taggar: Zadar, gym, gymma, semester, semester träning, styrketräning, träning, träningsblogg

Vindsurfing

Provade på vindsurfing igår, riktigt roligt! Markos kusins pojkvän, Roko har en bräda och har surfat i 12 år så när han kom från jobbet så fick vi prova på. Det såg väldigt lätt ut när Roko gled fram och tillbaka, men det var inte så lätt som han fick det att se ut. Roligt var det och några meter lyckades vi alla att åka, förhoppningsvis hittar vi tid någon mer dag till att prova mer, tre dagar ungefär brukar det ta för att få lite koll på det sa Roko. Efter några timmar i vattnet kändes kroppen ganska trött då det var många muskler som jobbade vid balanserandet på brädan och sen all tid som vi simmade runt medan någon annan provade, timmarna gick fort när vi höll på och det brukar ju vara ett tecken på att man har kul ;) 
Det var inte så lätt att hitta tekniken
Några gånger föll man i 
Men tjurskallig som man är var det bara att ta sig upp igen
Och då lyckades man stå i några sekunder, det gäller att inte ge upp. 
En kommentar
publicerat i Träning
Taggar: croatia, härlig träning, kroatien, rolig träning, semester träning, träning, träningsblogg, vindsurfing, windsurfing
Visa fler inlägg