Intervaller mellan regnskurarna

Ibland är det alldeles toppen att börja dagen tidigt. PT vid kl 6 imorse, så tidig uppstigning och det innebär att jag hunnit med både det ena och det andra. Bland annat så har ju hunnit med ett intervallpass i parken, precis när vi (jag och Marko) skulle gå ut kom en regnskur, vi väntade ut den och när det bara duggade sprang vi iväg och fick uppehåll ganska direkt och nästan på pricken när vi var klara så började det dugga igen och nu öser det ner där ute. Nog känns det mer som sista augusti mer än sista juli. 
Glädjen av endorfinerna efter löpning är underbar! 
0 kommentarer
publicerat i Träning
Taggar: endorfiner, intervaller, intervallträning, kondition, konditionsträning, träning

Att jobba som Personlig tränare

Detta inlägg är uppdaterat 12-01-2016 då jag gått från anställd till egen.
 
Mellan varven får jag frågor om hur det är att jobba som personlig tränare och när jag sökte jobb som personlig tränare så sökte jag all information jag kunde hitta om vad arbetet skulle innebära. Dock var det ganska svårt att hitta information kring hur det fungerar att jobba som personlig tränare så därför tänkte jag att jag skriver en liten lista nu när jag har jobbat i snart ett år som anställd och har lite erfarenhet om vad det innebär.
 
  • De två vanligaste sätten att jobba som Personlig tränare är att antingen hyra in sig på ett gym (inte super vanligt i Sverige, lite vanligare i Stockholm och väldigt vanligt utomlands) eller som jag gjorde anställd på ett gym på timlön. Numera är jag inte anställd längre utan egen och bedriver min verksamhet utomhus samt i en träningslokal jag hyr. Utomhus PT-verksamhet verkar vara en växande trend. 
  • Som anställd så betalas lön efter lönetrappor för utförda timmar på nästan alla stora gymkedjor (jag fick jobberbjudande på Actic och Fitness24/7 men har även vänner som jobbar på SATS, alla har liknande system, men olika grundlöner och trappsteg). Det innebär att du får endast betalt för den timme du spenderar med klient, nästan alla gym har ett bonussystem som innebär att ju fler arbetade timmar desto högre lön. Totalt antal arbetade timmar tar dig upp ett steg på trappan exmpelvis när du totalt gjort 700 timmar ökar din grundlön per utförd timme med 20kr/h och så vidare. Detta tycker jag är synd och jag hoppas att detta kommer förändras. Det ger otrygga löner och allt jobb kring själva utförda PT timmar blir "gratisjobb". Så som planering inför varje PT-timme, marknadsföra sig, skapa nya kundkontakter, planera in nya tider m,m är sådant som du inte får betalt för då lönerna för utförd timme verkligen inte täcker upp för tiden som läggs runt om. 
  • Oftast jobbar du självständigt och får själv se till att marknadsföra dig och locka nya klienter. Viss hjälp kommer från gymmen, men oftast finns mer än en PT per gym, vilket innebär att du måste se till att synas för att kunderna ska välja dig framför någon av de andra. Att jobba som PT är mycket sälj, du måste sälja dig själv och din tjänst
  • Du schemalägger dina dagar själv, vilket jag ser som en stor fördel. Dock kan det ibland vara svårt att få till vettiga arbetstider då vissa vill träna innan jobbet, några på lunchen och några på kvällen efter jobbet. Så en utmaning är alltid att försöka få till "vettiga" arbetsdagar som inte innebär massa dötid mellan klienter om ditt mål är att ha det som heltidsjobb. Här gäller det att ha en plan i sin strukturering. Helt enkelt en frihet med utmaning. 
  • Det är ett varierande jobb, oavsett om två personer har samma mål så är det olika individer och ingen timme är den andra lik. Detta innebär att dagarna springer förbi då det händer något nytt hela tiden och ingen dag ser likadan ut.
  • Du får lära känna massor av intressanta och spännade personer, höra häftiga livshistorier och dessutom vara med under resor av förändring. Så otroligt roligt, motiverande och inspirerande! 
Har ni något som ni vill tillägga om ni jobbar som personlig tränare eller något mer som ni funderar på så lägg till/ställ din fråga i kommentarsfältet. 
 

Sol i sinne

Godmorgon! Sitter på Actic och har precis haft en PT-kund, två till timmar ska avverkas sen får det nog bli lite egen träning. Härlig start på dagen. När klockan ringde gick det inte att missa hur regnet smattrade mot fönsterblecket. Då hade jag kunnat sura ihop och förbanna mig över sommarens pissväder, men bestämde mig för jag kan inte påverka vädret så då ska det inte få påverka mig! Med ett leende och en bra ljudbok i lurarna blev det en promenad i regnet fullt påklädd med regnställ. Vi väljer våra tankar, så försök välja de positiva :) 

Visa fler inlägg