Back in business

Två träningspass har jag klarat av denna vecka, känns riktigt skönt att vara på banan igen och har planerat för att träna imorgon också. Det känns att jag inte varit på gymmet på ett tag, hantlar som jag inte haft problem med är nu blytunga, men mycket är bara neuromuskulärt. Det gäller att lära hjärnan att koppla in rätt muskler direkt igen, för nu känns andra och ibland även tredje setet bäst. Det är ju inte så att jag tappat massor i styrka av två veckor i lä, mer koppling hjärna och muskler som måste väckas till liv. Det kan vara lite motigt att komma tillbaka i rutiner kring träningen när man varit borta ett tag, men då är mitt tips att peppa upp sig genom att fundera hur det kommer att kännas efteråt och varför man tränar egentligen. Jag tränar för att min kropp mår bra av det och för att jag ska orka med att leva ett aktivt liv och klara av att bära min matkassar, orka trapporna och inte vara beroende av andra transportmedel än min egen kropp när jag tar mig runt i stan och en massa andra saker som tillhör en aktiv livsstil. 
 
Sen kanske det känns lite motigt om man tappat lite i styrka eller att det känns tyngre att springa, då kan en bra tanke vara, "Hur tungt kommer det vara om jag låter bli att träna ännu någon vecka jämfört med om jag tar tag i min träning nu?" Troligtvis ännu jobbigare, så lika bra att kämpa på och ta sig tillbaka till där man var och en bit till :) "Imorgon" är den jobbigaste dagen som finns för alla löften börjar alltid imorgon, skippa imorgon och ta tag i det du har framför dig idag, vad kan du göra idag? 
Har glömt lite hur underbart skönt det är att träna i löparshorts, tur att jag köpte två par i New York i julas som jag kan variera runt med dessa röda gamla sköningar nu när värmen är här :) (Smutsig spegel, längtar efter nya lägenheten som kommer rymma en större spegel!)
 
 
Visa fler inlägg