Träning där du är, Del 6

Hög tid för en ny övning som du kan utföra där du är. I denna träningsserie så bjuder jag på övningar som du kan göra helt utan utrustning och som i princip inte kräver någon plats alls, så du kan helt enkelt göra övningarna precis där du är. Många övningar har varit bålfokuserade, detta finns det en baktanke på, eftersom dem flesta av oss lever ett relativt stillasittande liv (studerande, kontorsarbete osv.) så behöver vi träna upp bålmuskelaturen då den får väldigt lite aktivering när vi sitter ner. Även dagens övning är en bålövning, denna med lite träning även för axlarna. 
 
Dagens övning har jag själv gett namnet ryggdutt. Det är en övning som stärker ländryggen och som går ut på att gå ner och dutta ner fingrarna i backen. Fokus i denna övning är att tårna inte ska lyfta från backen, utan jobba upp bröstkorgen så högt från backen du kan utan att tårna vill smita iväg. Om det känns omöjligt med raka armar så dra in armarn närmare kroppen (tro mig, den ser mycket lättare ut än vad den är). 
Starta i mitten med raka armar, tårna i backen och lyft sedan bröstkorgen så högt du kan utan att tårna smiter iväg.
Förflytta överkroppen i sidled och sänk händerna ner i backen och "dutta" viktigt att du inte lägger ner kroppsvikten helt. 
 Lyft sedan tillbaka armarna till mitten, det brukar kännas lite i axlarna i detta läge. Gå ner och dutta i mittenläget och lyft sedan för att...
Vrida kroppen åt andra sidan, där du också sänker ner kroppen och duttar i. Genomför 12-16 dutt i tre set. Övningen kan du sedan utveckla med att hålla en lättare vikt i händerna som du duttar ner. Lycka till! 
 
Om du är intresserad av tidigare övningar som jag gått igenom så hittar du dessa här: 
 
0 kommentarer
publicerat i Träning
Taggar: core träning, enkel träning, hemma träning, tips på övningar, träning, övningar, övningar att göra utomhus
Visa fler inlägg